fredag 22 maj 2009

Pilgrimsmusslor med bacon och salvia


Jag har läst på flera ställen att salvia-bacon-pilgrimsmusslor är en utmärkt kombination. Ikväll nändes jag använda mina sista pilgrimsmusslor från frysen, och bestämde mig för att prova på detta recept. Smakkombinationen var perfekt! Salladen passar väldigt bra att bjuda som förrätt eller som lätt middag.

4 pers

1 pkt bacon
Färsk salvia blad (25 st)
12-16 st pilgrimsmusslor
Lollo rosso el. annan sallad
Rucola
Salt & peppar

Smält pilgrimsmusslorna i rumstemperatur, salta och peppra. Stek bacon på en torr stekpanna, när baconen börjar vara färdiga häll bort lite av fettet och stek även salvia bladen med baconen. Lägg baconen och salvian till sidan och stek pilgrimsmusslorna i den heta pannan. Stek ca 1 min per sida. Servera med sallad och dressing enligt smak.

4 kommentarer:

  1. Låter fint! Jag har (ännu) aldrig lagat pilgrimsmusslor själv, men tyckte mycket om svärmors sallad med rucola, fikon och pilgrimsmusslor några veckor se'n. Det var också en bra kombination!

    SvaraRadera
  2. Mums, det där låter jätte gott!

    Det är så roligt att läsa din blogg, förutom att jag alltid blir hungrig/sugen :).

    Jessica

    SvaraRadera
  3. Jo, det var faktiskt jätte gott! Jag rekommenderar att prova på salladen/pilgrimsmusslor!

    Jessica: Vad trevligt att höra att du gillar min blog. Bra att veta att man har några trogna läsare :)

    SvaraRadera
  4. Det här ser ju gögott ut, men har du några bra recept på kräftor, hela eller kräftstjärtar?

    SvaraRadera