lördag 30 maj 2009
Vitchoklad pannacotta
En härlig italiensk efterrätt, som dessutom är enkel och snabb att laga. Panna cotta betyder kokt grädde på italienska, och är den viktigaste ingrediensen. Allt annat kan man i princip ändra enligt smak, byt ut t.ex. vitchokladen mot 150 g mjölkchoklad el tillsätt lite likör.
4 portioner
1 dl mjölk
2,5 dl flora vispi 20% el. grädde
1 msk socker
100 g vitchoklad (Fazer)
2 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär vitchokladen till mindre bitar. Koka upp mjölk, grädde och socker, och tillsätt vitchokladen. Blanda till sist ner gelatinbladen. Fördela jämnt i 4 olika serveringsfat, t.ex. martini-glas. Man kan också göra pannacottan i små burkar, och stjälpa över dem på en talrik före servering. Dock vet jag inte om detta recept är lämpligt/tillräckligt fast för att få fina ”kakor”. Låt stelna i kylskåp några timmar före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar