måndag 11 maj 2009

Morotskaka


10-12 bitar

3 medelstora rivna morötter
2 ägg
2 dl socker
1 dl rypsolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100- 125 g naturell färskost
1,5 dl florsocker

Blanda ägg och socker poröst. Blanda i alla andra ingreienser till en jämn smet. Håll i en smord+bröad form (24 cm) och grädda 175 grader i 25-30 min. Låt kakan svala och dela den på mitten. Blanda ihop glasyren till en jämn smet, och bred ut på undre delen av kakan och även på övre delen. Dekorera t.ex. med pekannötter, smaken passar bra ihop med morotskakan.

1 kommentar:

  1. Kakku oli erittäin erittäin herkullista ja pekaanipähkinät sopii kakkuun hyvin. Koska saa lisää maistettavaa?

    SvaraRadera