onsdag 1 juli 2009

Blåbär-vitchoklad muffins


I väntan på årets blåbärsskörd bestämde jag mig för att tömma frysen på fjolårets blåbär. Vitchoklad och blåbär går härligt ihop!
(Muffinsarna på bilden är gjorda med dubbel sats)

3 ägg
1,5 dl socker
100 g smör
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl gräddmjölk
80 g vitchoklad
2 dl blåbär

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Hacka vitchokladen. Blanda turvis i mjöl blandningen, smör och gräddmjölk i degen. Vänd i vitchokladen. Blanda till sist väldigt försiktigt i färska blåbär eller frysta (! inte upptinade) blåbär, akta att inte degen blir färgad. Klicka degen i muffinsformar som helst är placerade i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader ca 15 min (beror på vilken storleks muffins man gör).

5 kommentarer:

  1. Mmm, vilken god smakkombo! Det måste jag komma ihåg att testa

    SvaraRadera
  2. Idag ska detta testas, can't wait!

    Hoppas din kvällsläsning i går var bra :).

    /J

    SvaraRadera
  3. Danielle : det var faktiskt ganska sittande smakkombo ;) Härligt när blåbärssäsongen knackar på dörren..

    J : Det var minst sagt en intressant kvällsläsning ;)

    SvaraRadera
  4. Vilken mängd muffinsar! Nam! Har du tillräckligt med munnar att mata, eller äter du själv upp allt? ;)

    Jag var på hesaris sida o rösta på din kaka, typ 6 gånger. Hoppas det funkar!

    SvaraRadera
  5. Tack för de 6 (!) rösterna, lol, det verkar dock vara ganska hård konkurrens... Det har varit ganska mycket bakande till fester och sånt, så jag har som tur inte behövt offra mig med att äta alla bakverk helt på egen hand :)

    SvaraRadera