söndag 26 juli 2009

Min födelsedag!

Igår kväll firade vi min 24 års födelsedag med min bästa kompis! Serveringen bestod av fyllda kronärtskockor och ett av mina favorit rödviner El Coto, ett spanskt fylligt rödvin. Man borde ju inte i princip dricka rödvin med ärtskockor eftersom det metalliserar vinsmaken, men det var väldigt gott ändå! Till present fick jag bl.a. av min mamma kokboken La Dolce Vita skriven av den kända italienska kocken Ursula Ferrigno. Ännu har jag inte hunnit pröva på något av recepten men ser fram emot att pröva på någon av de äkta italienska efterrätterna. Hittade många intressanta recept i boken, de flesta var enkla och klassiska, och recepten verkade bra! Tack M & P!

3 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Jag använder helt perus 18-55, nästan alla landskapsfoton e fotade med 18-19mm. Jag har också två objektiv på önskelistan, 50mm 1.8 (som på rajala kostade 99e men nu typ 150, höh) o ett vidvinkel. Tror jag ska shoppa lite objektiv i Hong Kong, de lär vara ganska billiga där! Ja men det beror ju helt på vad du vill fota, för natur/landskap rekommenderar jag vidvinkel, för närbilder och porträttfoton och för tillfällen när du vill fota utan blixt och med dåligt befintligt ljus så e 50mm the shit.

  De där kronärtskockorna ser annars helt super goda ut! Har du redan planerat lördagens meny :)?

  SvaraRadera
 2. Hej! Jo jag så att rajala hade den för 99e, men den finns också att köpa på verkkokauppa för runt 100 e. Den e faktiskt super, jag har hittils fått låna min brorsas 50mm objektiv för mina mat foton :) Men i NYC tänkte jag köpa en egen. Var det så att du hade ett makro objektiv för blom-fotona? Sku också vara intresserad av ett vidvinkel-objektiv, dom är bara så himla dyra...

  Jo jag har funderat på lördagens meny, tänkte kanske laga en tomat-mozzarella-artisokka paj och pinocchiotårta till efterrätt. Men dom här kronärtskockorna är helt super goda, kanske jag borde laga såna istället? Jag sku åtminstonen kunna äta såna varje dag :)

  SvaraRadera