onsdag 8 juli 2009

Kladdkaka


Chokladkakornas värsting, kladdkakan, är minsann inget för bantare eller dem som vaktar sina kilon, men vem sku kunna motstå frestelsen? För att göra den gamla godingen ännu smarrigare prövade jag på att tillsätta lite sirap i receptet. Och vet ni vad, det var pricken på i:et! Vispgrädde är ju såklart obligatoriskt, och jordgubbarna var inget dåligt det heller kan jag berätta. Fungerar även som muffins.

200 g mörk choklad
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
3/4 dl ljus sirap (mörk passar även bra)

Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen och margarinet och blanda i äggsmeten. Blanda försiktigt ner mjöl och bakpulver i smeten, och tillsist även sirapen. Smörj och bröa en rund kakform (24 cm) och häll i degen. Grädda i 200 grader i 12-15 min. Kakan ska ju vara degig i mitten, när den har stått några timmar så stelnar den till. Därför är det bra att göra kakan dagen före eller åtminstonen flera timmar i förväg. Jag brukar förvara kakan i kylskåp före servering.

1 kommentar:

  1. Kladdkaka är en riktig klassiker. men också det godaste jag vet!

    vilken mysig blogg du har!

    SvaraRadera