torsdag 23 juli 2009

Jordgubbstårta med smak av fläder


På stugan brukar man inte ha så mycket ingredienser, och möjligheterna att kocka är inte samma som i stan. Så senast vi var på stugan blev det den här enkla men goda jordgubbstårtan. Bottnet är ett vanligt choklad rulltårtsbotten, receptet jag gjorde det med var ändå inte en höjdare så därför lägger jag inte heller ut det. Det är alltså fyllningen jag nu vill framhäva, kombinationen av fläder-grädde och jordgubbar var härligt somrigt!

1 choklad rulltårtsbotten

Fyllning:

1 liter jordgubbar
1/2 dl koncentrerad flädersaft (finns t.ex. på Ikea)
2 dl grädde
Socker

Tärna försiktigt jordgubbarna, spara några till dekorering. Späd ut saftkoncentratet med 2 msk vatten. Vispa grädden med lite socker och när den börjar vara färdigvispad tillsätt försiktigt saften. Blanda jordgubbs bitarna med grädden. Jag fuktade även rulltårtsbottnet med lite flädersaft. Skär små kvadrater av tårtbottnet, och bygg upp små bakelser med gräddfyllningen emellan och ovanpå.

Tips! Istället för att göra färdiga ”bakelser” kan man göra en härlig jordgubbs-rulltårta, då behövs troligen lite mera grädde, ca 3 dl. Det blev nämligen lite över av rulltårtsbottnet, grädden räckte till 4 stora bakelser som på bilden.

1 kommentar: