tisdag 30 juni 2009

Cocktail-bitar med räkor, kallrökt lax och saltkött




Klassiska cocktail-bitar med tre olika fyllningar; räkor, kallrökt lax och saltkött. Passar perfekt till sommarn när man vill bjuda på något lätt till gästerna, speciellt om man har en bjudning åt många gäster. Dock måste man akta att cocktail-bitarna inte är länge i värmen före bjudningen, p.g.a att räkorna lätt blir dåliga i värmen.

Räcker till ca 30-40 st bitar per fyllning

Bröd:
2 st färdig skärgårdslimpa eller se receptet. Skär skärgårdslimpan i jämna små skivor.

Fyllning räkor:

200 g räkor
½ dl smetana
1 dl färskost
½ dl majonäs
Saften från ½ citron
Finhackad dill

Blanda de upptinade räkorna med alla andra ingredienser. Fördela jämnt på små bitar av skärgårdslimpan. Dekorera ev. med dill.

Fyllning kallröktlax:

150 g kallrökt lax
100 g färskost smaksatt med gräslök
1 dl creme fraich
2 tsk dijon senap
1 tsk honung
Dill till dekoration

Tärna den kallröktalaxen till små bitar och blanda med alla andra ingredienser. Fördela över brödet. Dekorera med dill.

Fyllning saltkött:

200 g saltkött
70 g pepparrotsfärskost
½ rödlök
1,5 dl creme fraiche
Gräslök

Tärna köttet och gräslöken och blanda med alla ingredienser. Dekorera med ett eller två strån gräslök.

Källa :Kinuskikissa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar