lördag 20 juni 2009

Kokos-hallon pannkakor


Årets midsommar frukost! Härliga amerikanska pannkakor med smak av kokos, lime och hallon, för att inte glömma lönnsirapen som pricken på i:et. Jag hittade receptet i tidningen Ruoka ja Viini nr 4/2008, som jag ändrade lite på.


4,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
2 ägg
1 brk kokosmjölk (400 g)
½ dl smält smör
Rivet skal från en lime
Saften från en halv lime
3 msk kokosflingor
200 g hallon

Lönnsirap

Blanda de torra ingredienserna. Blanda resten av ingredienserna, förutom hallonen, i en annan skål, och rör i mjölblandningen. Blanda inte för kraftigt, då kan pannkakorna bli sega. Vänd ner hallonen försiktigt, akta att de inte färgar degen. Stek i ett plättjärn eller i en stekpanna. Lägg de stekta plättarna under folie så att de hålls varma. Servera med lönnsirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar