fredag 19 juni 2009

Pinocchio-tårta del 2


En annan version av Pinocchio-tårtan. Denna runda version blev årets midsommartårta, om inte vädret är somrigt kan väl åtminstone tårtan vara det! Väderleksrapport från Korpo, Åbo skärgård : blåsigt, disigt och ca 10 grader varmt. Med andra ord perfekt väder för att baka och laga mat, men tyvärr allt mer typiskt midsommarväder.

Receptet är samma som för den tidigare tårtan, förutom att jag använde ett ägg mera för att få kakan lite högre, dvs. 4 äggulor och 4 äggvitor. Fördela smeten i två lika stora runda bakformar (24 cm) , förklädda med smörpapper. Grädda i 170 grader i 30 minuter (beror på ugnen). Låt tårtbottnen svalna förrän man dekorerar med grädde och färska jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar