söndag 19 juli 2009

Italiensk brödsallad


En härlig sallad som passar både till lunch och som tillbehör till sommarens uteserveringar.

Vitt bröd (t.ex. 5 skivor rostbröd)
Halloumiost
400 g körsbärstomater
En stor paprika (grillad)
En knapp dl stora kapris
1-2 dl svarta eller gröna oliver
1 dl basilika

Olja och smör till stekning

Sås:

½ rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl god olivolja
En nypa socker
Fling-/gourmésalt (personligen gillar jag Santa Marias Himalaya flingsalt)

Börja med att grilla paprikan i ugnen tills skalet är svart, ifall ugnen inte har grill funktion kan man även värma ugnen till 250 grader och värma/grilla paprikan längst upp i ugnen. När paprikan har svalnat riv försiktigt av det brända skalet.

Tärna rödlöken och blanda med resten av ingredienserna för såsen.

Skär oliverna, körsbärstomaterna och paprikan i mindre bitar. Skär halloumiosten i tunna skivor samt skär brödet till krutonger. Stek först krutongerna i lite smör på hög värme. När de fått färg och blivit knapriga lägg åt sidan och stek på samma stekpanna halloumiosten i lite olja tills gyllenbruna. Blanda försiktigt ihop alla salladsingredienser med salladssåsen. Tillägg basilikabladen just före servering.



Källa: Idéen tagen från Glorian Ruoka & Viini nr 5/2009

2 kommentarer:

  1. Den här salladen var jättegod, matig och säkert nyttig också... Rekommenderar varmt som t.ex. kvällsmat med ett glas öl till. Lagom lätt och frisk smak.

    SvaraRadera
  2. Där satt den! Ett glas öl skulle ha passat perfekt med salladen :)

    SvaraRadera