fredag 17 juli 2009

Härliga maränger med nötter


3 äggvitor
2 dl socker
1 dl hackade nötter t.ex. pekan eller hasselnötter
Röd/ljusröd karamellfärg

Koka upp vatten i en kastrull. Vispa äggvitorna och hälften av sockret till hårt skum över det heta vattenbadet, använd en rund skål av stål/roster. Man brukar säga att man skall vispa tills marängsmeten är 65 grader. Eftersom jag inte har en termometer så vispade jag i ca 10 min, tills äggviteskummet verkade tillräckligt varmt. Vispa försiktigt ner resten av sockret och några droppar karamellfärg (det behövs inte mycket!). Blanda till sist med sked i nötterna. Klicka eller spritsa på bakplåtspapper och grädda i 100 grader i 40 min, låt marängerna torka i ett par timmar med ugnsluckan lite på glänt. Servera med t.ex. glass, grädde och jordgubbar!

2 kommentarer:

  1. Åh, jag har tänkt på chokladmaränger hela veckan!

    SvaraRadera
  2. Oj. jag vet en som skulle gilla dem, min man. :-)
    Jättefina saker! Tack för besöket på min sida, kul med nya besökare. :-)
    Lisa

    SvaraRadera