lördag 8 augusti 2009

Blåbärspaj





Nu har jag äntligen tagit mig till stugan för att plocka blåbär. I år finns det massor med blåbär, och stora är de dessutom, härligt! Första, och definitivt inte sista, blåbärs bakverket blev en klassisk blåbärspaj. Receptet är faktiskt jätte bra, pajen blev precis sådan som jag ville ha den, och enkelt var det dessutom. Kanelen gav en god och lite mustig smak, rekommenderar att pröva på det.


150 g smör el margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel (kan bytas ut mot vaniljsocker)

Ca 6 dl blåbär
2 msk potatismjöl
1-2 msk socker

Vaniljsås eller vaniljglass

Blanda smöret med sockret med en elvisp, blanda i ägget. Blanda ihop mjöl, bakpulver samt kanel och blanda mjölblandningen med degen. Smörj en pajform (28 cm) och tryck i pajdegen. Blanda blåbären med potatismjöl och socker och häll på pajen. Grädda i 175 grader i 30-40 min. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.



5 kommentarer:

  1. Det ser jätte gott ut! Jag vill också ha en bit..

    SvaraRadera
  2. kauniita kuvia, ihana tunnelma ja herkullisia reseptejä. Nam!

    SvaraRadera
  3. Hej! Hittade först nu din matblog, efter att du kommenterat i min matblog. Blåbärspaj är nog en av de bästa saker jag vet! En vacker matblog annors:-)

    SvaraRadera
  4. Kiitos kommenteista! Yaelian: kunde inte tänka mig att du var så mångkulturell att du talar även svenska :)

    SvaraRadera
  5. Den här pajen är nog en av de bästa jag smakat på länge. Passa på och baka nu då blåbären är som bäst!

    SvaraRadera