tisdag 11 augusti 2009

Pasta med broccoli, pinjenötter och mascarpone


Receptet har jag hittat på avaruusasema bloggen, och jag är glad att jag gjorde det för pastan var jätte lyxig och enkel att laga, och smakade riktigt italienskt.

pasta för 2 pers, ca 200 g

En liten lök
2 klyftor vitlök
1 dl pinjenötter
färsk basilika
1/2 broccoli
100 g mascarpone

Koka pastan al dente. Koka upp vatten för broccolin. Rosta under tiden pinjenötterna på en torr stekpanna, lägg till sidan när de fått lite färg. Koka broccolin knopparna i 2-3 min eller tills de mjuknat lite. Stek tärnad lök och pressad vitlök i lite olja. Stek även broccolin och tillägg mascarpone osten. Blanda och smaksätt med salt och peppar. Blanda till sist i den kokta pastan, pinjenötterna och riven basilika. Servera med riven parmesanost.

1 kommentar:

  1. yum! låter helt sjukt gott, och enkelt dessutom! Det där tänker jag SÅ testa!

    SvaraRadera