lördag 13 juni 2009

Marianne ostkaka


Ifall man gillar Fazers Marianne godisar gillar man säkert även denna ostkaka. Jag gjorde en mindre version av kakan men receptet är för en normal stor. Receptet är från Marianne crush påsen, men jag ändrade lite på det.

150 g krossade chokladkex el digestivekex
75 g margarin

1 påse Marianne crush
2 dl grädde
100 g färskost
100 g kvark
2 msk socker
1 dl gräddlikör enligt smak
6 gelatinblad

5 dl jordgubbar
1 dl socker
5 gelatinblad

Blanda kex smulorna med smultet smör och tryck ner i en form med löstagbara kanter. Ifall du inte vill servera kakan från formen så är lönar det sig att lägga ett smörpapper på bottnet av formen. När kakan stelnat kan man lätt flytta den till ett snyggare serveringsfat och klippa bort den synliga delen av smörpappret.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 min. Vispa grädden och blanda i resten av ingredienserna. Hetta upp lite vatten (1-2 msk) och blanda i gelatinbladen. Blanda försiktigt med resten av ingredienserna. Låt stå i kylskåp några timmar före garnering med gelén.

Blötlägg gelatinbladen i 10 min. Mosa jordgubbarna med en stavmixer och tillsätt socker. Hetta upp lite vätska, saft eller vatten, och blanda i gelatinbladen. Blanda vätskan med de mosade jordgubbarna och häll försiktigt över den stelnade ostkakan. Låt stå i kylskåp över natten.

2 kommentarer:

  1. Moi! Kun sä oot noihin hyydytettäviin juustokakkuihin erikoistuntut, niin voisitko sanoa montako liivatelehteä alla olevaan Mojito-juustikseen laitettais? Ohjeessa ei ole yhtään, koska alkuperäisessä lähteessä kakku näyttäis olevan tehty juomalaseihin. Mutta tämän ohjeen kuvassa kakku näyttää vähän löysältä, kun sen tekee isoon vuokaan.

    Juhannukseksi ajattelin tehdä, mutta kun ei ole aikaa testata montaa kertaa, niin ajattelin kysyä sun näppituntumaa:) Sulla taitaa olla 6 liivatelehteä näissä ohjeissa, olisko se hyvä?

    Ohje: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2009/06/k-20.html

    SvaraRadera
  2. Moi! Jotkut juustokakut/hyydykekakut eivät tosiaan kaipaa liivatelehtejä, ne on silloin vähän tuhdimpia kun ainekset yleensä on vain rahka/tuorejuusto/mascarpone.

    Mutta jos kuitenkin haluaisi kyseisestä kakusta kiinteämmän laittaisin ehkä kaksi, korkeintaan kolme liivatetta kakkuun. Kuusi liivatelehteä on luultavasti liikaa kun ohjeessa ei ole kermaa tai muuta "löysempää" aineosaa.

    Toinen vaihtoehto on jättää esim ranskankerman pois minkä voi korvata 2-2,5 dl kermalla; kakusta tulisi silloin vähän korkeampi ja ilmavampi. Silloin kakkuun voisi laittaa 5-6 liivatelehteä. Kannattaa maista kakkua ennen kuin lisää kaiken sokerin, sitä ei välttämättä tarvitse silloin yhtä paljon.

    Mielenkiintoinen resepti, vaikuttaa tosi hyvältä! Kerrohan miten onnistut ja toivottavasti tästä vinkistä oli apua :)

    Mukavaa juhannusta!

    SvaraRadera