torsdag 15 oktober 2009

Världens bästa uppfinning..?


...tja, nu överdrev jag lite, men åtminstone den bästa uppfinningen jag påträffat gällande köksredskap är Lékués silikonlock! Jag har använt mitt redan i några månader och varit så nöjd så jag tänkte att jag måste tipsa er med! Det passar på alla kastruller, är lätt att rengöra och tar lite utrymme i skåpet. Lékué har många andra bra produkter också bl.a. deras ostkaks-form. Till formen hör ett snyggt botten gjord av keramik, vilket är väldigt praktiskt när man direkt kan servera ostkakan på den.

Billigast tror jag att man hittar Lékués produkter från Lumenex (tillsvidare har jag ännu inte beställt något från Lumenex, så jag vet inte hur bra deras service fungerar). För alla er som ännu inte kommit er för att testa dessa nya silikonprodukter, kan jag verkligen rekommendera att pröva!

6 kommentarer:

 1. Faktiskt en bra upfinning,fast jag inte är säker om den är den bästa...Jag har en likadan,men inte Lekues, utan en annan firma, men jag är riktigt nöjd med mitt lock också:-)

  SvaraRadera
 2. ja, det var lite att ta i, men super är den iallafall :)

  SvaraRadera
 3. Jag har en receptönskning!

  Jag gjorde candy apples häromdagen (dvs. inte såna med toffeeglasyr utan med röd coat). Jag tycker att de är härliga och passar bra nu till hösten och vintern, de e som stora tikkarin. Men något gick fel. Mina äpplen fick snuva och nästa dag hade all glasyr runnit ner på bordet och det enda som fanns kvar att servera var äpplen med en tunn päls av socker och kanel :( Det var tragiskt.

  Hur ska man få dem perfekta och glansiga med lite hårdare skal som inte rinner bort?

  SvaraRadera
 4. http://www.recipetips.com/images/recipe/dessert/candy_apples.jpg

  här är bad boysen

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idée, de skulle ju passa perfekt till Halloween! Jag har bara en gång ätit candy apples, och det var i Paris, finns knappast att få någonstans i Finland. Jag kollade snabbt på några recept och det behövs tydligen en "candy thermometer" för att lyckas med receptet. Troligen hade du inte hettat upp sockermassan tillräckligt, och därför rann glasyren av... Men så fort jag får tag på en godis termometer så ska jag försöka mig på receptet :) Man kan ju också dekorera dem med choklad, men det är förstås inte samma sak.

  SvaraRadera
 6. Jessssssssssssssssssss!!!!

  Dom e så fina dessutom! Snygga på foto kan jag även tänka mig :) Och helt klart superfood...med "liten" sockerjacka på...krhm.

  Nå jag väntar här på din Halloween-special! Du kan ju börja göra seasonal stuff. Snart har du fått ihop en egen kokbok! Elisabeth La Von Tan (låter ganska asiatiskt...).

  H: din lilla Barbie-Louboutin klacksko :)

  SvaraRadera