lördag 26 september 2009

Det ultimata brownie receptetFinns det något bättre än en ny gräddad brownie med ett glas kall mjölk?! Inspiration till detta smarriga recept hittade jag i boken Sticky, chewy, messy, gooey som jag köpte i New York. Måtten och ingredienserna i boken är ju enligt den amerikanske skalan, så jag bytte ut vissa ingredienser och omvandlade måtten så att receptet blev mera användarvänligt för oss nordbor. Chokladen och nötterna kan man ju byta ut enligt egen smak och tycke, eller vad man råkar ha i skafferiet. Orsaken varför dessa brownies är gjorda i muffinsformar är att de är så chokladiga och sega att det skulle vara svårt att skära ut nätta fyrkanter.

100 g smör eller margarin
80 g mörkchoklad
2 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
2 dl mjöl
½ tsk salt
1,5 dl pekannötter
1 stång mjölkchoklad
2 stänger Snickers
Ca 10 st skummgodis (marshmallows)

Smält margarinet och den mörka chokladen i en kastrull på medelvärme. Blanda i en större skål smör-chokladen, sockret och äggen. Rör i mjölet och saltet. Hacka chokladstängerna och pekannötterna till mindre bitar och blanda tillsammans med resten av smeten. Fyll i muffinsformar (använd helst en muffinsplåt som du lägger formarna i) och grädda i 180 grader i 20 minuter. Skär under tiden skummgodiset till mindre bitar. När bakelserna är färdig gräddade strö på lite av skummgodisarna på varje brownie och grädda ytterligare i några minuter tills de fått en vacker färg.


Boken kan man köpa t.ex. på Bookplus , rekommenderar speciellt för chocoholics!

8 kommentarer:

 1. Mmmmmmm så gott det ser ut! Just brownies, kladdkaka och liknande hör till mina absoluta favoriter. Som tur har jag just inga ingredienser hemma, hade varit farligt så här en ledig söndag :) Skall prova receptet någon gång när det blir kalas eller liknande. Tycker du om cheesecake? Jag provade göra Leilas "New York Blueberry Cheesecake" förra helgen kan kan varmt rekomendera den. Ha det bra!

  Kusin Linda

  SvaraRadera
 2. Jösses så gott! Boken ser ut som ett måste :)

  SvaraRadera
 3. Linda - Jo, jag älskar cheesecake! Har funderat på att laga just Leilas New York Cheesecake men ännu har det inte blivit av, jag måste väl ta och pröva det nån dag!

  SvaraRadera
 4. En knäpp fråga bara, men hur mycket är en stång mjölkchoklad och 2 stänger snickers?

  SvaraRadera
 5. Hej Fluffan! Inte alls en knäpp fråga, jag har uttryckt mig lite vagt.. Jag brukar använda Fazers chokladstänger som väger 45 g, och Snickers stängerna väger á 60 g.

  SvaraRadera
 6. Ojoj så de ser goda ut! Borde inte läsa detta när jag är hungrig :D. Och den där boken har jag funderat på själv, kanske också måste ha den...?

  SvaraRadera
 7. Hej Tove! Boken är nog jätte bra och har lite annorlunda recept än i finska eller svenska choklad-bakböcker, men som sagt är det lite jobbigare att läsa den eftersom alla mått och ingredienser är enligt den amerikanska skalan. Dessutom finns det inte bilder för alla bakverk, vilket jag tycker att är synd, för då är det mycket roligare att bläddra och planera :)

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Du gjorde juts min kväll med det perfekta brownie-muffins receptet! Tack så hemskt mycket!

  Kramar Emmy,

  SvaraRadera