Idéen till dessa cupcakes fick jag från vår New York resa, där fanns massor med muffins gjorda på yoghurt, och dom var fantastiskt goda.
Ca 10 muffins
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vanilj yoghurt
1 dl smält margarin
rivet skal av en halv citron
2 dl frusna blåbär
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör ner yoghurt, margarin och citron skalen. Blanda till sist försiktigt i blåbären, det är bäst att använda frusna blåbär eftersom de inte färgar degen lika lätt. Klicka smeten i muffinsformar, fyll dem till ca ¾ ifall du använder en muffinsplåt, då stiger de vackert. Grädda i 200 grader i ca 15 min.
Cream cheese frosting, räcker till ca 6 cupcakes
100 g färskost (t.ex. philadelphia)
1/2 msk citronsaft
3-4 dl florsocker
Vispa ihop ingredienserna, tillsätt lite florsocker åt gången så du får rätt konsistens. Frostingen skall bli tillräckligt tjock att den inte rinner av. Dekorer muffinsen när de svalnat.
Jag gillar när de är gjorda på yoghurt jag med! Gräddfil är också gott till chokladcupcakes och Kesella har jag testat också, riktigt gott!
SvaraRaderaJa, det stämmer nog att det är gott med något syrligt i cupcakes! Härligt NY-reportage du hade också, man får ju resefeber :)
SvaraRaderaOm du vill baka bröd men inte vill att det ska vara krångligt så tycker jag du ska pröva bikarbonatbröd, det är jättegott! Jag har två recept på bloggen, Danielles filmjölkslimpa och Nyttigare bröd.
SvaraRaderaNope, har inte testat med pecannötter, måste vara gott!
SvaraRaderaMåste säga att kombon yoghurt-blåbär-creamcheese låter så fräscht, goda & fina!
Vilka fantastiskt söta små muffins! :)
SvaraRaderaGå och kolla - otroligt snygga cupcakes!
SvaraRaderahttp://blixman.blogg.se/category/cupcakes.html
Heidi