lördag 19 december 2009

Mozartkulor



Julgodis som bäst! Det kan inte finnas enklare och godare julgodis än mozartkulor, det här receptet kan jag verkligen rekommendera!

20 st kulor

En nougatstång (ca 100 g)
150-200 g mandelmassa
En platta mörkchoklad
(mandelkross)

Dela nougatstången i 20 bitar. Kavla ut mandelmassan och dela i 20 st kvadrater. Vik in en bit nougat i varje kvadrat och rulla till små bollar. Doppa i smält mörkchoklad med hjälp av en sked eller gaffel, låt stelna på smörpapper. Dekorera eventuellt med krossad mandel, låt isåfall chokladen stelna lite innan man rullar kulorna i mandelkrosset. Förvara svalt.

3 kommentarer:

  1. Mums! Det låter jättegott:-)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar alltid smaksätta mandelmassan med mozartlikör, den kan var alite knepig att få tag på, men väl värt besväret!

    SvaraRadera