fredag 25 december 2009

Mandarinpaj


Hoppas ni alla har haft en skön och trevlig jul! Jag har haft en riktigt trevlig jul med min familj, och så mycket gott vi har ätit, för en gångs skull med gott samvete. Till julkaffebordet bakade jag denna mandarinpaj, en av mina favoritpajer som jag bakat många, många gånger tidigare. Passar bra till julbordet men jag brukar även baka den året runt.

Botten:
100 g margarin
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Fyllning:
2 konservburkar mandariner
100 g färskost
1,5 dl creme fraiche
2 ägg
3/4 dl honung
2 tsk kanel

Vispa socker och margarin. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och kanel. Blanda till en jämn smet. Tryck ut i en smord pajform.

Fördela mandarinklyftorna jämnt över tårtbottnet. Blanda färskost, creme fraiche, ägg och kanel till en jämn smet, häll över mandarinerna. Grädda i 200 grader i 30 min.Med pajen avnjöt vi en halvtorr champagne, fantastiskt gott! Mumm Demi-Sec är ett prisvärt mousserande, och passligt sött till skillnad från flera andra champagner som är lite väl torra för min smak.

1 kommentar:

  1. Kombinationen var så fin att det här kan man gott göra till en jultradition. Pajen med fin kanelsmak och saftighet av mandariner passar bra till jul! Och avrundas naturligtvis perfekt med ett glas champagne :)

    SvaraRadera