Skapa lite omväxling till julkaffebordet med de här pepparkaksmuffinsen!
12 st
2 dl mörksirap
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk neilika
200 g margarin
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk baksoda
(Florsocker)
Koka upp sirapen och kryddorna. Blanda i smöret i den heta sirapen så att det smälter, låt svalna. Blanda i äggen, sedan mjölblandningen. Fördela jämnt i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt! Grädda i 175 grader i 20 min. Sikta över lite florsocker före servering.
Källa: MatBirka
Dina julläckerheter ser så smakliga ut! Och vilka söta bilder du har tagit igen! De här muffinsen är liksom en ny version av den traditionella "maustekakku" som man bakar ofta vid jultiden.
SvaraRadera(Ordboken säger att maustekakku är pepparkaka på svenska, vad roligt! Jag trodde att dina bakelser heter "piparkakkumuffinit" på finska men de är faktiskt "maustekakkumuffinit"!)
Tack Noora!
SvaraRaderaVilken konstig översättning ordboken gav.. Jag skulle definitivt översätta 'maustekakku' till 'kryddkaka'. 'Pepparkaksmuffins' översätts därigen till 'piparkakkumuffinit', så m.a.o. hade du uppfattat saken helt rätt!
Vad gott med pepparkakasmuffins nu i juletider! Vad sugen jag blir :)
SvaraRadera