Julgodis som bäst! Det kan inte finnas enklare och godare julgodis än mozartkulor, det här receptet kan jag verkligen rekommendera!
20 st kulor
En nougatstång (ca 100 g)
150-200 g mandelmassa
En platta mörkchoklad
(mandelkross)
Dela nougatstången i 20 bitar. Kavla ut mandelmassan och dela i 20 st kvadrater. Vik in en bit nougat i varje kvadrat och rulla till små bollar. Doppa i smält mörkchoklad med hjälp av en sked eller gaffel, låt stelna på smörpapper. Dekorera eventuellt med krossad mandel, låt isåfall chokladen stelna lite innan man rullar kulorna i mandelkrosset. Förvara svalt.
Mums! Det låter jättegott:-)
SvaraRaderaNär får vi smaka....???
SvaraRaderaJag brukar alltid smaksätta mandelmassan med mozartlikör, den kan var alite knepig att få tag på, men väl värt besväret!
SvaraRadera