torsdag 19 november 2009

Choco Cake Pops





Inspiration till dessa härligheter fick jag från Bakerella. Om ni inte är bekanta med Cake Pops från tidigare så är de alltså små kakbollar doppade i choklad. Jätte goda och otroligt gulliga! Receptet är enkelt men i sin helhet lite tidskrävande, reservera ett par timmar för tillagningen.

Jag använde Sunnuntais färdiga bakmix för chokladkaka, den är faktiskt ganska bra, jag rekommenderar att pröva den.

För 24 st Cake Pops
Färdig bakmix för chokladtårta (givetvis kan man även laga kakan från "scratch")
200 g färskost naturelle
400 g vitchoklad

Trä eller plastpinnar
Sidenband för dekoration

Tips! Nästa gång jag gör Cake Pops tänker jag bara göra av halva chokladkakan, dvs. med 100g färskost och 200 g vitchoklad. 12 st Cake Pops var helt tillräckligt, och så har man dessutom en god chokladkaka eller chokladmuffins att bjuda på!

Börja med att tillaga chokladkakan. Grädda kakan och låt svalna. Bryt sönder kakan till små smulor och blande med färskosten. Rulla till små bollar och ställ i kylskåp (nån timme) eller frys (20 min) tills de är kalla. Under tiden man väntar kan man passa på att dekorera pinnarna.





Trä bollen på träpinnen och doppa i smält choklad. När chokladen stelnat kan man dekorera bollarna med ränder. Lättast är det att ha höga glas som man ställer de färdiga Cake Popsen i, och låter Popsen stelna i kylskåp.





20 kommentarer:

  1. Härligt! De här ska jag prova!

    SvaraRadera
  2. Förra året var de här mycket populära.Dina blev så söta,mums!

    SvaraRadera
  3. Verkligen jätte häftiga! Perfekta när man skall ha gäster, har gott om tid och vill hitta på något lite extra :)

    SvaraRadera
  4. Sain Heidiltä pari tekemääsi choco cake popsia töihin lounasevääksi. Nälkä lähti ja makukin oli ensiluokkainen. Kiitos näistä!

    Och samma på svenska.

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentarerna!
    Bra Patrik om det smaka :)

    SvaraRadera
  6. De var faktiskt supergoda och fina,tack! Härligt recept! Och tänk om man sätter till kaffe och whiskey i smeten så får man irish coffee bollar...

    SvaraRadera
  7. Det sku kunna vara gott! Eller kanske man borde utveckla nån typ av Tiramisú Cake Pops, det sku vara smarrigt!

    SvaraRadera
  8. Härligt goda och så gulliga! Tack!

    SvaraRadera
  9. Nice!!! Köttisar med chokladjacka!

    Ser jättesöta ut med sidenband!

    SvaraRadera
  10. Supersöta, låter jättegoda också!

    SvaraRadera
  11. Mums vad goda de ser ut! Jag har blivit helt cupcakefrälst idag efter att ha surfat runt i en massa fina bloggar. Nu ska jag också lära mig=) Tusen tack för titten och inspirationen! Nu hoppas jag att min beställning från kakburken kommer snabbt för jag är så peppad!
    Kram erica

    http://erica.myshowroom.se

    SvaraRadera
  12. Tack:)
    Ja, bra idé att investera i en termometer nu, har sett på flera ställen att de har rabatt på just såna!

    SvaraRadera
  13. Hurjan suloisia ja piparkakkutalokin on ihanan romanttinen. Eihän näitä leipomuksia raaski syödä, kun ovat niin kauniita :)

    SvaraRadera
  14. Här kan man fastna ett bra tag! Jättemysig blogg med vackra fotografier på fina bakverk m.m. =)

    SvaraRadera
  15. Hur gör du då du trär på banden på pinnarna? De ser verkligen urgulliga ut, måste laga dem till födelsedagen. :)

    SvaraRadera
  16. Jag har två olika sidenband per pinne, den ena trär jag runt pinnen och knyter knut på båda ändorna av pinnen. Det andra bandet använder jag till att knyta rosetten. Lite knepigt är det när det är så smått, men det är värt besväret :)

    SvaraRadera
  17. Ihania ovat! Kysyin sulta toisaalla näitten pakastamisesta, ja tulin kertomaan perusteellisen tutkimuksen tulokset: Hyvin kestivät valmiiksi kuorrutettuina pakastamisen. Suklaakuoreen tulee kyllä halkeama, mutta se menee sulaessa takaisin umpeen. Jos antaa popsien sulaa hitaasti jääkaapissa, ne eivät "hikoa", toisin kuin suoraan huoneenlämpöön otettaessa. Muuten pakastaminen ja sulattaminen ei mitenkään vaikuta makuun tai näköön. Nyt on pakkanen täynnä palloja! Lisäsin muuten kakkumassaan 2 rkl Amarettoa, oli namia.

    SvaraRadera
  18. Kiva kuulla että pakastaminen onnistui, ja kiitos huomioista :) Tarviikin kokeilla tota Amarettoa seuraavan kerran, kuulostaa hyvälle!

    SvaraRadera