måndag 9 november 2009
Kanelbullar
Ca 20 st
40 g färskjäst
2,5 dl rumsvarm mjölk
100 g smält smör
1 ägg
1 dl ljus sirap
2 tsk kardemumma
En nypa salt
9-10 dl vetemjöl
Fyllning:
90 g mjukt smör
100 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 msk kanel
Ägg till pensling
Pärlsocker
Blanda jästen och mjölken i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, men rör i mjölet som sist. Knåda till en slät deg. Låt jäsa under en duk i 40 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Kavla ut till en rektangel på ett mjölat arbetsbord. Blanda ihop fyllningen, med en elvisp, till en slät blandning. Bred jämnt ut på den kavlade degen, och strö ev. ännu lite kanel på. Rulla ihop från långsidan till en rulle och skär ut jämna bitar. Låt jäsa i 20 minuter under en duk. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker, grädda sedan i 225 grader 10-15 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kanelbullar är aldrig fel!
SvaraRaderaDe här bullarna ser så perfekta ut! Hur gör du det?
SvaraRaderaMums! De var otroligt goda - Heidi
SvaraRaderaOoh! Kanelbullar! Om det är något jag saknar så e det nybakta cänelbulls. Köpte en bulle i kl som såg jättemumsig ut men det var en wannabe-bulle för den var helt smaklös :(.
SvaraRaderaHälsningar från koh chang! Hittills har vi haft det super, vi har inte stött på några fler lurendrejare :) kram!
Tack för kommentarerna :)
SvaraRaderaFör att få kanelbullarna fina gäller det att rulla degen rätt så kompakt, och att använda en vass kniv när man skär bullarna.