måndag 28 februari 2011

Ravioli med ricotta och spenat



En liten fortsättning på mitt tidigare inlägg om hemlagad pasta... Spenat-Ricotta fyllning är troligen den mest klassiska ravioli-fyllningen, och inte undra på... Härlig smak och konsistens!

4-6 pers

1 sats pastadeg (recept hittas här)

250 g ricotta
2 klyftor vitlök
80 g spenat (fryst)
Salt & Peppar
Olivolja till stekning

Tina upp spenaten ifall den är fryst. Tärna vitlöken smått och stek den i en skvätt olivolja. Tillsätt spenaten och stek i några minuter, salta och peppra. Låt svalna lite innan du blandar spenatröran med ricottaosten. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt och peppar.





Kavla ut pastadegen på ett mjölat arbetsbord m.h.a. av en pastamaskin. Klicka ut ca en msk fyllning med jämna mellanrum. Vik över pastadegen och tryck ihop kanterna runt fyllningen. Skär ut raviolina med en kniv eller en ravioli-form. För att de färska raviolina inta ska torka, kan man lägga dem under en fuktig kökshandduk. Raviolin kan även frysas. Koka de färska eller frysta raviolina i lättsaltat vatten 3-4 min. Servera med t.ex. pesto eller tomatsås.



7 kommentarer:

  1. Åh! Herrejösses så gott det ser ut! Måste verkligen göra det till lunch någon dag!

    SvaraRadera
  2. Jo, det tycker jag absolut att du ska göra :)

    SvaraRadera
  3. Det ar sa gott med hemma gjorda ravioli, det var faktiskt lange sedan jag gjorde pasta hemma...ska kanske ta ut pasta maskinen till helgen:))
    Ha en harlig kvall,
    Nena

    SvaraRadera
  4. Vad duktig du är, har alltid velat göra egen pasta, är inte så förtjust i vanlig pasta, men sådan med fyllning går alltid hem, riktigt lördagsmat!

    SvaraRadera
  5. Vilka fina pastasorter du har gjort! Jag är grymt imponerad!

    SvaraRadera
  6. Hej! Hittade din blogg precis, vad fin den är och många smaskiga recept :)
    Trevligt veckoslut!

    SvaraRadera