måndag 22 mars 2010

Italiensk ugnspannkaka


Inspirerad av min kusins matblogg Nooras Söta och Saltiga gjorde jag en egen italiensk version av hennes grekiska ugnspannkaka . Ugnspannkaka är enkelt att tillaga och framförallt gott! Den är god även som kall vilket gör den till perfekt picknick mat nu när säsongen så småningom börjar närma sig! Fyllningen kan man anpassa enligt smak, tycke och utbud, här i Italien har de massor med griljerade grönsaker vid kvartersbutikens färskdisk bl.a. griljerade aubergine i olja som jag använde till denna pannkaka. Ifall färdig griljerade inte finns att få tag på kan man även själv steka lite aubergine, zucchini, paprika eller någon annan god grönsak.

En liten plåt 30*20 cm

2 ägg
4 dl mjölk
2 dl mjöl
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
100 g fryst spenat
1 handfull tärnade soltorkadetomater
3 skivor griljerad aubergine
1 boll mozzarellaost

Rucolasallad

Blanda ägg, mjölk, mjöl, oliolja, pressad vitlök och lite salt till en slät smet, låt stå i en halvtimme. Skölj spenaten, tärna tomaterna och auberginen. Häll pannkakssmeten i en smord form, ca 20*30 cm, och lägg på spenaten, tomaterna och auberginen. Toppa med skivad mozzarella ost, eventuellt även lite parmesanost och grädda i 225 grader i 20-30 minuter. Servera med färsk rucolasallad.

2 kommentarer:

  1. Vilken bra version, jag måste också testa den här!

    SvaraRadera
  2. Här hemma behövs alltid varianter på pannkakor... Låter jättegott!

    SvaraRadera