lördag 13 mars 2010

Amerikanska chokladmuffins



Ett dunder recept! Ett sådant här recept har jag sökt länge efter , ett simpelt recept för vanliga chokladmuffins men ack så gott! Den aktiva tillagningstiden är inte längre än 5-10 minuter, perfekt om man på kort varning får kaffegäster eller om man vill ha en plåt med färska muffins till söndagsbrunchen! Enligt smak kan man tillsätta bitar av vitchoklad, mörk choklad, hackade eller hela nötter eller fruktbitar. Jag valde att göra mina med bitar av vitchoklad och kinderchoklad, det kan ju bara inte gå fel...



12 st muffins/8 st amerikanska muffins

4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
150 g choklad enligt smak eller 1-2 dl hackade nötter
3 dl mjölk
1 dl olja
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål och resten av ingredienserna i en annan. Blanda mjölkblandningen lite åt gången med de torra ingredienserna till en jämn smet. Tillsätt eventuellt nöt eller choklad hacket. Ifall man vill ha ett chokladhjärta till muffinsen lägger man en hel bit choklad på smeten i muffinsformen. Ifall man använder aluminium formar för amerikanska muffins lönar det sig att smörja in dem lite med olja. Fyll muffinsformar till drygt hälften/två-tredjedelar av formen, lägg eventuellt på en chokladbit, och grädda i 175 grader i 15-20 minuter.

Dekorationerna är gjorda av smält mörkchoklad som jag har spritsat på ett bakplåtspapper och låtit stelna i kylskåpet.

8 kommentarer:

  1. Dekorationerna är verkligen pricket över i:et. Snyggt.

    SvaraRadera
  2. Dessa ser bara så goda ut! :)

    SvaraRadera
  3. MUMS...kan du baka dessa tills vi kommer??

    SvaraRadera
  4. De såg verkligen jättesaftiga och goda ut! :-)

    SvaraRadera
  5. mm måste baka något med choklad snart, det ser verligen jättegott ut. :) Kanske ska testa ditt recept! :)

    SvaraRadera
  6. Enkla och eleganta!Nu blev jag fasligt sugen på choklad dock!

    SvaraRadera
  7. Jättefina!! Perfekt med snabbrecept också ;-)

    SvaraRadera