torsdag 14 januari 2010

Små ostkakor med passionsfrukt


För att göra små ostkakor behöver man ha hård plastfolie, i stil med overheadfolie, som man klistrar ihop till cylinderformade formar. Plastfolie är även bra att använda när man gör ostakakor i formar med löstagbara kanter, man får en jämnare yta på ostkakan om man lägger en plastfolie på insidan av kanterna. Plastfolien kan man köpa på välsorterade bak-dekorations butiker samt vissa nätbutiker t.ex. Confetti.

6-8 st små ostkakor

Botten:
140 g Bastogne-kex
75 g margarin

Fyllning:
200 g färskost
2 dl vispgrädde+2 msk socker
4 gelatinblad
4-5 passionsfrukter

Smält smöret och låt det svalna lite. Smula kexen smått och blanda med smöret. Tejpa ihop 6-8 st lika stora formar, ca 5 cm i diameter. Fördela kexblandningen jämnt i formarna.

Lägg gelatinbladen i blöt, låt stå ca 10 min. Vispa under tiden grädden med sockret, blanda försiktigt i färskosten. När gelatinbladen har mjuknat smälter man dem i 1-2 msk kokhett vatten och rör ner i grädd-blandningen. Tillsätt fruktköttet från passionsfrukterna. Fördela blandningen jämnt i de små ostkaks-formarna och låt stå i kylskåpet minst några timmar så att ostkakorna stelnar. Servera t.ex. med hallon.

4 kommentarer:

  1. Vilken vacker liten ostkaka! Det måste vara jättegott men både passionsfrukt och hallon,mums!

    SvaraRadera
  2. Hallon och passionsfrukt är jättegott ihop, måste vara väldigt gott med cheesecake

    SvaraRadera
  3. Riktigt fin bjuddessert. Och passionsfrukt mmmm....tänk om man kunde smakprova allt på bloggar oxå :)

    SvaraRadera
  4. Åhh dom här verkar väldigt goda! jag tycker det blir så fint när man gör i portions storlek.

    SvaraRadera