torsdag 14 januari 2010
Små ostkakor med passionsfrukt
För att göra små ostkakor behöver man ha hård plastfolie, i stil med overheadfolie, som man klistrar ihop till cylinderformade formar. Plastfolie är även bra att använda när man gör ostakakor i formar med löstagbara kanter, man får en jämnare yta på ostkakan om man lägger en plastfolie på insidan av kanterna. Plastfolien kan man köpa på välsorterade bak-dekorations butiker samt vissa nätbutiker t.ex. Confetti.
6-8 st små ostkakor
Botten:
140 g Bastogne-kex
75 g margarin
Fyllning:
200 g färskost
2 dl vispgrädde+2 msk socker
4 gelatinblad
4-5 passionsfrukter
Smält smöret och låt det svalna lite. Smula kexen smått och blanda med smöret. Tejpa ihop 6-8 st lika stora formar, ca 5 cm i diameter. Fördela kexblandningen jämnt i formarna.
Lägg gelatinbladen i blöt, låt stå ca 10 min. Vispa under tiden grädden med sockret, blanda försiktigt i färskosten. När gelatinbladen har mjuknat smälter man dem i 1-2 msk kokhett vatten och rör ner i grädd-blandningen. Tillsätt fruktköttet från passionsfrukterna. Fördela blandningen jämnt i de små ostkaks-formarna och låt stå i kylskåpet minst några timmar så att ostkakorna stelnar. Servera t.ex. med hallon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken vacker liten ostkaka! Det måste vara jättegott men både passionsfrukt och hallon,mums!
SvaraRaderaHallon och passionsfrukt är jättegott ihop, måste vara väldigt gott med cheesecake
SvaraRaderaRiktigt fin bjuddessert. Och passionsfrukt mmmm....tänk om man kunde smakprova allt på bloggar oxå :)
SvaraRaderaÅhh dom här verkar väldigt goda! jag tycker det blir så fint när man gör i portions storlek.
SvaraRadera