
Förrätt för två pers
1 hel kokt hummer
En stor näve kantareller
Charlottenlök
Parmesanost
Persilja
1 äggula
1 msk brödsmulor
2-3 msk parmesanost
2 msk grädde
Dela hummern på längden och ta försiktigt till vara allt kött utan att söndra hummerns skal. Skär charlottenlöken smått, riv kantarellerna i små bitar och stek löken och kantarellerna i en klick smör. Stek ca 10 min på medel/låg värme. Skär hummerköttet i bitar och stek snabbt i stekpannan med kantarellerna. Tillsätt lite hackad persilja. Blanda äggulan, grädde, parmesanost och brödsmulor och rör ihop med kantarell-hummer blandningen. Fördela fyllningen i de två hummerskalen, strö på lite parmesanost och gratinera i ca 220 grader i 5 min, eller under grillelementet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar