torsdag 27 januari 2011

Quinoa med körsbärstomater



Quinoa frön är ett utmärkt alternativ till ris, potatis eller pasta. Det innehåller mycket protein, nyttiga fettsyror, kalcium, viktiga vitaminer och rikligt med kostfibrer. Quinoa kan även användas till soppor och sallader. Ifall ni inte har smakat tidigare rekommenderar jag varmt att göra det! Jag blev i varje fall väldigt förtjust på första försöket!

3-4 portioner

3 dl quinoa
6 dl vatten
2 schalottenlökar
15 st körsbärstomater (en ask)
2 vitlöksklyftor
Färsk timjam eller annan färsk ört enligt smak
Olivolja, salt och peppar

Skölj quinoa fröna i hett vatten. Koka upp 6 dl vatten, häll i fröna och låt koka i 15 min. Tärna löken och tomaterna. Värm upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna. Halvera vitlöksklyftorna och fräs dem en liten stund så att oljan får smak. Fräs efter det lökhacket i oljan, och tillägg efter en stund även den tärnade tomaten. Tillägg även lite örter och till sist den färdigkokta quinoan. Servera som sådan eller använd ett litet runt kärl för att forma fina serveringsportioner av quinoan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar