lördag 29 januari 2011

Key Lime Pie



Nåjaa, nu börjar vi snacka riktiga bakverk! Den här fantastiska Key lime pajen är nog det bästa jag har ätit på länge! Original receptet kommer från Key West, Florida, där de har en speciell typ av lime frukter som växer vilt i naturen. Äkta key limefrukter lär vara lite gulare i färgen och mera smakrika än den persiska varianten som vi är vana vid. I brist på den äkta varan går det i varje fall mer än utmärkt att använda de vanliga limefrukterna!

En stor paj 20 cm eller 4 st små pajbakelser

Pajbotten:

180 g digestivekex
80 g smör

Fyllning:

4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
4-5 st limefrukter (saft+rivet skal)
1-2 tsk vaniljsocker

Smula sönder digestivekexen. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i pajformen och grädda i 175 grader ca 10 min. Vispa äggulorna och vaniljsockret fluffigt. Blanda i den kondenserade mjölken och till sist limesaften och rivet limeskal. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och grädda ca 15 min i 175 grader. Låt svalna och förvara i kylskåp innan servering.



5 kommentarer:

  1. Mums! När jag bodde i Florida var det en av de bästä saker jag visste....

    SvaraRadera
  2. har tänk göra key lime pie så länge, blir inte mindre sugen på att testa den nu, kanske nästa helg :-)

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du är tillbaka! Denna pajen verkar jättegod den skall jag testa:)

    SvaraRadera
  4. Den här pajen är verkligen jättegod. :)

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig blogg, den hamnar i min blogglista över inspirerande bloggar!
    Kram Karin

    SvaraRadera