tisdag 30 november 2010

Orecchiette med broccoliLåt mig presentera er världens godaste pasta! En klassisk smakkombination som hör till mina absoluta favoriter, rekommenderar varmt att pröva receptet!

För 2 pers

200 g pasta (orecchiette eller annan kort pasta)
250 g broccolibuketter
Några filéer sardeller
3 klyftor vitlök
Olivolja

Koka pastan al dente. Skär broccolibuketterna till mindre buketter och koka i lättsaltat vatten, spara kokvattnet. Bryn vitlöksklyftorna och sardell-filéerna lätt i en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna. Spara hälften av broccolibuketterna för garnering. Använd en stavmixer för att mosa andra hälften av broccolin med vitlöken, sardellerna, olivoljan och en skvätt av kokvattnet. Blanda broccolikrämen och broccolibuketterna med den kokta pastan. Servera med riven parmesanost.

4 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg! Du som är så duktig borde tävla i HSBs pepparkakshustävling med chans att vinna ett års bosparande! Läs mer här: http://www.hsb.se/omhsb/companies/2_24830

  SvaraRadera
 2. Det här låter ju jättegott och så enkelt att tom jag kanske kunde pröva på det... :D

  SvaraRadera
 3. Så enkelt och så gott! Älskar pasta...tack för tipset :-)

  SvaraRadera
 4. Hej! Just nu pågår två auktioner i förmån för UNICEF på min blogg. Den ena på ett cupcake-paket och den andra på ett par örhängen. Högsta budet går oavkortat till UNICEF. Hoppas du kikar in och lägger ett bud!

  SvaraRadera